”Månedens kunstværk”

En ny tradition er født. Hver måned udpeger bestyrelsen et kunstværk eller et af vore medlemmer, og giver kunstneren mulighed for at præsentere sig selv og et værk.

Her kan man også oplyse om kontaktmuligheder, f.eks. hjemmeside, Facebook eller tlf.nr.

God fornøjelse.

 

Forår 2019

Marianne Thomsen, Skive

Jeg startede som barn med at tegne og male som vi alle gør.
Jeg genoptog maleriet for 25 år siden, efter et ophold på Samsø Højskole, hvor Gerda og Henrik Swane underviste.
I flere år vendte jeg tilbage til højskolen.
Derefter har jeg deltaget i adskillige uge kurser på Århus Kunstakademi og hos Søren Taaning på Herning Højskole.

Jeg kan godt lide at lave om på den virkelighed vi kender og lade de positive farver føre ordet. 
Du må gerne som beskuer hives med ind i billedets drømmeverden, og også gerne trække lidt på smilebåndet.

Jeg maler med akryl/olie/tusch og blæk. Farver og sort/hvid, natur og fantasi, mennesker og dyr, lyst og dystert, vildt og mildt. 
Min produktion er forskelligartet, som meget andet i tilværelsen.

Sommer 2018

Rie Post, arkitekt maa.

At arbejde med oliemaleriet er en udfordring og en dybt fascinerende proces. Inspirationen til billederne henter jeg i naturen, men det er ikke den narturtro gengivelse, jeg tilstræber. Det kan være en stemning i en skov eller lyset i en vandpyt, der er udgangspunktet, og derefter bliver det farvernes indbyrdes leg på lærredet, der udfordrer.

At male naturinspirerede billeder er i en vis forstand en videreførelse af at tegne haveplaner. Også her skal der arbejdes med former og farver. Men når haveplanen er realiseret, lever haven videre.

Ved arbejdet med oliemaleri bliver et maleri vedkommende, når billedet begynder at leve sit eget liv og stiller krav til mig som maler. Derfor ved jeg heller aldrig på forhånd, hvordan det endelige resultat bliver. Og når billedet er "færdigt", lever det videre i samspil med den, der betragter det.

Jeg har malet akvareller i mange år, men arbejdet med olirfarver giver yderligere muligheder. Farvernes intensitet og indbyrdes samspil på lærredet er en spændende verden, og tolkning og transformering af lys, farver og stemning i naturen giver vedvarende udfordringer.

September - oktober 2017

Genkomst

Genkomst

Bente Norup Maarbjerg

Bosat i Vridsted, Viborg kommune

Jeg har tegnet, malet malerier, dekoreret og lavet papirklip lige fra min barndom og ungdom i Skalborg ved Aalborg. De første malerier var oliemalerier, og min dygtige vejleder på Aalborghus Statsgymnasium i 1968 og to år frem var kunstmaler Carlo Vognsen. Her lærte jeg de grundlæggende teknikker og regler for form, farve, komposition i et maleri og om det at begrænse sig og skabe klarhed i billedet.

Senere i 1989 deltog jeg i et kursus i de catalanske bjerge i Spanien, hvor jeg blev meget glad for at arbejde med akrylmaling. Temaerne i mine billeder afspejler de indtryk mit liv på et givent tidspunkt lukker op for.  Papirets former og farver eller penslens leg på lærredet inspirerer og motiverer mig, og det er mest en hobby for nuværende. Samværet med andre kunstnere i kunstforeningen FOKUS i Skive har sat mig i gang igen med at male efter nogle års pause.

Jeg har igennem 30 år udstillet en del gange på Fjends Kunstforenings årlige påskeudstilling i Stoholm og på mindre gallerier. Mine mange år som folkeskolelærer i Aalborg, Albertslund og Fjends kommuner med fagene specialundervisning, dansk og billedkunst har givet mig stor glæde og indsigt i billedværket som udtryksmiddel for børn såvel som for voksne.

Malerierne er signeret NORUP

Januar - marts 2018

Vibeke Larsen, Skive.

Jeg har arbejdet med den kreative del af mig selv i mange år og med mange forskellige medier. Jeg er vokset op med en mor der malede og har tegnet fra barnsben.

I en årrække var det de tekstile billeder der optog mig, men i de sidste 20 år har jeg arbejdet med blandform eller mixed media. Det er primært akryl, oliepastel, papir og blyant jeg bruger. Jeg arbejder oftest i mange lag.

Min nysgerrighed og lyst til at eksperimentere med forskellige materialer og afprøve nye teknikker er stor, jeg kan godt lide at sætte det tilfældige op mod det kontrollerede.

Jeg er ofte i skøn vilrede med hvor jeg vil hen, men så tager fantasien forhåbentlig fat og viser mig vejen.

Inspirationen henter jeg overalt men et 2 årigt ophold i Mellemøsten har givet mange af mine billeder et eksotisk tvist.

Jeg har deltaget i mange givende kurser både af kortere og længere varighed.

"Hapiness on a rainy day".

Juni - august 2017

Kongeørn

Kongeørn

Niels Mølle, multikunstner.

I gennem mange år har jeg lavet smykker i sølv og guld på mit værksted. Det er unikke arbejder, ofte bestillingsopgaver, men jeg renoverer også gamle smykker.

I de sidste år har jeg lavet en del skulpturer i bronze, sølv og mixede materialer.

Fugle optager mig meget og på Skive Golfbane står en af mine skulpturer, en Kongeørn i fuld størrelse. Den er placeret på en skovlysning på hul 4.

Marts-april 2017

"Lappeporten"
En lokalitet i fjeldet i det nordlige Sverige

Lilli Elise Eriksen, maler

Tegning og maling, både akvarel, olie og akryl, har gennem årene givet mig mange glæder. I mit arbejdsliv har jeg således fulgt tegne- og akvarelkurser hos Jane Blichfeldt i Humlebæk. I de senere år har jeg i  mit otium mere målrettet fulgt kurser i maling med olie og akryl, blandt andet hos Christine Kjeldsmark på Sønderbygård Maleskole ved Vinderup, Århus Kunstakademi hos Annette Fausø, og senest Jørgen Mikael Andersen, Ranum Kunstskole. Som mit ophæng gerne skulle vise, har det givet både inspiration og varierede teknikker. Jeg prøver med lidt af hvert, men er primært glad for natur og for farver – skønheden hos fugle og i blomster, kraften i det nordiske landskab. Med basis i det naturalistiske tilstræber jeg en dynamisk og ekspressiv, magisk realisme.

Januar - februar 2017

Anne-Marie Søndergaard, akvarelmaler.

Anne-Marie Søndergaard, f. 1954

Jeg har malet akvarel i mange år. Det giver en sanselig oplevelse at male med akvarel, hele følelsesregisteret kommer i sving. Vandet har sit helt eget liv og når det er fyldt med pigmenter er det altid spændende hvilket resultat man får.

Jeg har mest arbejdet med landskaber – også tit malet i naturen. Da jeg er meget glad for at tegne har mine akvareller indtil nu været naturalistiske, men jeg er nu ved at eksperimentere med mere abstrakte akvareller. De sidste 3 år har jeg været på ”træningslejr” på Ærø Kunsthøjskole, hvor jeg en hel uge tegner croquis. Det er en helt fantastisk disciplin der forbedrer ens tegnefærdigheder væsentligt og jeg er vild med det. De mange, mange skitser bruger jeg nu sammen med akvarelfarverne til at få et mere abstrakt udtryk i mine billeder.

Jeg har fået undervisning af bl.a. Alek Krylow, Ole Schiellerup, Lis Bramsen, Tine Hind og Ole Hartvig med flere.

I de sidste 6 år har jeg deltaget på et AOF malehold under kyndig og inspirerende coaching af Bent Bjerge.

Del siden